Yöllä. On vaikeaa peruuttaa autolla, mutta yritän ja yritän, äidin huutaessa etupenkiltä ohjeita. Ei se onnistu, koska istun takapenkillä, enkä ylety kytkimeen, kaasuun tai rattiin. Kuskia täytyy vaihtaa.

Olemme ystävieni kanssa naamiaisissa. Hävettää, koska tyylikkäät homomiehet seuraavat peiliseinän takana tyylitöntä piirileikkiämme. Paikkaa pitäisi vaihtaa vastapuolella olevan ihmisen kanssa musiikin säestäessä. Vaihdan paikkaa vain ystävieni kanssa ja se tuntuu naurettavalta nurkkakuntaisuudelta. Kun uskaltaudun lähestymään vierasta miestä, hänen vieressään oleva nainen sanoo, että se ei käy; siinä kohdalla taäytyy olla mies.

Muut menevät saunaan. Olemme pohjoisnavalla, mutta jostain syystä jääkentässä on valtavana ammottava railo. Minä ja ystäväni lähdemme muiden perään, mutta minä lipeän railon kohdalla. Jäästä irtautuu jäälautta, jonka päällä on rakeisia jääpaloja kuin soraa. Ja minä. Lautalla on vaikeaa pysyä ja jäärouhe luistaa. Ystäväni juoksevat hakemaan apua. Tapailen laulua"On suuri sun rantas autius" jäälautan lipuessa kauemmaksi ystävästäni avoimessa, kylmässä vedessä.

Kun heräsin äsken, minua palelsi ja päässäni soi villisorsan valitus.

     28244.jpg