Puuh, mikä päivä takana. Bussi armahti ja toi minut juuri töistä kotiin, kunhan pomo oli istuttanut sitä ennen 4 tuntia korkealentoisessa kokouksessa. Niin, normaalin työajan päätteeksi. Tämä on se, millä rangaistaan niitä, jotka erehtyvät opiskelemaan liikaa. Perkele, lapset, varokaa tätä! Kuitenkin jollain (masokistisella) tavalla pidän tästä. Hyviä puoliakin on. Tai no, ainakin yksi; jakkupukua ei tarvitse pitää, eikä pukeutumisen suhteen muutenkaan pingoitella.

Tämän näppärän aasin sillan kautta pääsenkin haasteeseen, jolla minua paiskattiin. Vaikka jouduin aamupäivällä pitämään kollegoiden edessä puheen, olen pukeutunut hyvin itselleni tyypillisellä tavalla. Jaloista potkaisin juuri pois tennarit, joten enää niistä löytyy vain mustat sukat,kulutetut lantiomalliset farkut varustettuna leveällä, ruskealla kangasvyöllä, jossa on pronssinvärisiä niittejä (uusi ja ihana!) sekä mustavalkoraidalliset pikkuhousut, joissa on punaiset reunukset. Paitakin on punainen ja siinä on avara v-mallinen kaula-aukko sekä vasemmassa alareunassa huomaamaton karhuprintti. Sen alta löytyy mustat satiiniset rintaliivit. Kaulassa on ruskea pikkuriikkisistä puisista helmistä tehty koru, kasvoissa sopivasti meikkiä ja niiden ympärillä polkkainen ja vähän sekainen vaaleahko tukka.

Mutta nytpä onkin niin ihanasti, että sauna on lämmin. Täytyy mennä lauteille ihmettelemään kulunutta viikkoa. Löyly on kielitieteilijä-ystäväni mukaan ollut muinoin synomyymi sielulle. Tietenkin niin.

34641.jpg